HBG Goor voor een project realisatie van A tot Z

Plan van aanpak

Bij HBG Goor staat duidelijkheid hoog op het lijstje. Zo vinden wij het belangrijk dat wij u kunnen begrijpen en andersom. Door de brede uitleg die wij middels deze site verstrekken hopen wij dat u enkel nog de vraag heeft wanneer we eindelijk kunnen beginnen aan uw project.

Stap 1

Ontwerp

Uw wensen, de ligging van de tuin en het budget vormen het uitgangspunt voor een tuinontwerp van HBG. Ook houdt onze creatieve en vindingrijke tuinontwerper rekening met de stijl van de bebouwing en de afmeting van de tuin. Door zijn grote kennis over tegels, stenen, planten, bomen en struiken, maakt hij u het kiezen gemakkelijk. Zo geniet u, ook na vele jaren, nog steeds van de tuin die ontworpen zijn door HBG Goor.

Bij HBG bent u van harte welkom voor informatie en een eerste ontwerpschets. U krijgt antwoord op elk tuinvraag en een advies op maat. Bel voor een vrijblijvende afspraak want we maken graag een geschikt moment voor u vrij.
De tuinontwerper van HBG leeft zich in, door goed te luisteren naar uw mensen en voorwaarden. Dit maakt dat het eerste ontwerp vaak al heel dicht bij het uiteindelijke plan komt.
Helemaal tevreden met het ontwerp voor uw tuin? Dan maken we een beplantingsvoorstel. HBG houdt rekening met eigenschappen en combinatiemogelijkheden van platen. Ook de kleuren en bloeiperioden zijn belangrijk.
Bij regelingen als "Rood voor Rood" en Functieveranderingen van gebouwen in het buitengebied", hoort ook het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit. Bent u bezig met "Streekeigen huis en erf" of een vergelijkbare regeling?

Stap 2

Aanleg

Als je interesse hebt in een kleurrijke border, een onderhoudsvriendelijke tuin of sierbestrating vraag dan onze vakmensen van HBG. We denken graag met u mee, werken efficiënt en hebben écht verstand van ons vak.

HBG beschikt over moderne machines voor uitvoering van alle grondwerk. Door te zorgen voor een luchtige, kruimelige, bodemstructuur zullen de wortels zich na de aanplanting optimaal ontwikkelen.
Passende bestrating is als een sieraad voor uw de tuin en als de omlijsting van uw woning of bedrijfspand. Bij HBG begint sierbestrating dan ook met een goed doordacht en fraai ontwerp.
Denk bij 'bouwkundig werken' vooral aan het de aanleg van een mooie vijver, het plaatsen van gemetselde bloembakken of een pergola. Doe inspiratie op bij HBG en vraag ons naar de mogelijkheden.
Als u in de tuin zit of ligt, wilt u graag (enige) privacy. Een beschutte plek zonder dat voorbijgangers of buren meteen 'meegenieten'. HBG toont u graag de vele mogelijkheden voor tuinafscheidingen. Van een mooie volle heg tot een houten schutting of een creatieve variatie daarop.

Stap 3

Onderhoud

Voor onderhoud aan tuinen, borders, bedrijfsterreinen en parken, is HBG een uitstekende partner. Oude beplanting en tuinafval voeren we duurzaam af.

Tuinonderhoud zonder zorgen is kiezen voor een contract op maat. Hierin zijn allerlei variaties mogelijk. Van wekelijks het gras maaien en de kanten knippen tot eens per jaar het snoeiwerk uitvoeren. Of wat dacht u van wat extra tuinonderhoud tijdens uw vakantie? Een keer de afspraak rond, dan heeft u er geen omkijken meer naar.

Voorbeelden van contracten voor tuin- en terreinonderhoud:
  • In het groeiseizoen: wekelijks grasmaaien
  • Om de week alle borders onkruidvrij maken
  • Bestrating onkruidvrij houden en in de winter ook sneeuwvrij
  • Alleen het snoeiwerk aan grote struiken en bomen. Snoeihout afvoeren.
  • Volledig tuin- en terreinonderhoud

Voordelen van een onderhoudscontract voor de tuin zijn er velen
HBG werkt efficiënt en voordelig. We sturen steeds dezelfde medewerkers die uw tuin, en de staat van onderhoud kennen. Snoeiwerk gebeurt vakkundig en met uitstekend knip- en zaaggereedschap. Groenafval en hout ruimen we op. Wilt u het hout laten kloven en gebruiken voor een open haard, dan verzorgen we dit graag. Met een onderhoudscontract voor de tuin, is uw buitenleven écht genieten.
HBG is gespecialiseerd in snoeiwerk en totale boomverzorging. Moet er boom gekapt worden dicht bij gebouwen? Geen probleem. Met professioneel materieel 'ontmantelen' we de boom tot we deze veilig naar benen kunnen halen.
Het hele seizoen door verzorgt HBG gazons en grasvelden. Dit doen we bij particulieren, bedrijven en instellingen. Wij komen zowel voor het maaien, verticuteren als het bemesten van gras. Met HBG hebt u geen last (meer) van mosvorming in het gazon.